kidsJitsu®Panda’s start in Culemborg Parijsch!

Vanaf 21 augustus start KidsJitsu®Panda’s in Culemborg!

We gaan Brazilian Jiu Jitsu aanbieden in de Dojo ruimte van Sporthal Parijsch te Culemborg en wel aan de volgende 3 doelgroepen; 3 t/m 5 jaar, 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.

De laatste 2 groepen maken deel uit van Team Jiu Jitsu Factory.

Andere Jiu Jitsu Factory affiliates zijn o.a. Change Fighting Academy in IJsselstein, Nathan Schouteren MMA in Bergen op Zoom, Jongsma BJJ in Emmerloord, Fujiyama Sports in Den Bosch, BJJ Nijmegen en Jiu Jitsu Factory Oss (hoofdlocatie).

Alle genoemde scholen komen als 1 team uit op toernooien, zowel lokaal circuit als op Europese- en Wereldkampioenschappen.

Bij KidsJitsu®Panda’s 3 t/m 5 jaar ligt de nadruk vooral op sociale vaardigheden, bewustwording en stoeispelen. Naast Brazilian Jiu Jitsu worden verschillende thema’s behandeld.

De thema;s zijn o.a. omgaan met vreemden, pestgedrag, wat te doen met brand, of als je in het water valt, wat is gezonde voeding en een stukje wereld bewustwording. Bij de thema’s horen badges die de kids verdienen voor op hun uniform.

Voor de doelgroep 3 t/m 5 jaar is niet veel sportaanbod, landelijk niet en lokaal in Culemborg niet.

Bij de 6+ en de 9+ groepen gaan we verder in op het Brazilian Jiu Jitsu, ook als wedstrijdsport. We blijven altijd de zelfverdediging aspecten behandelen, maar vanaf deze leeftijden kunnen de kids ook toernooitjes gaan draaien!

Sowieso vinden wij het belangrijk om eerst de sport voor zelfverdediging en weerbaarheid aan te bieden en wanneer de kids hier bekwaam in raken pas naar wedstrijdsystemen en puntentellingen te kijken.

Omdat Brazilian Jiu Jitsu een zelfverdedigingssport is waarbij niet geschopt of geslagen mag worden en het zogenaamde afkloppen aangeleerd wordt, 3 tikjes op je tegenstander of mat, waarmee je jezelf gewonnen geeft, is het risico op letsel velen malen kleiner dan bij andere “vechtsporten”.

De overgave wordt een submission genoemd en we leren kinderen hoe jezelf over te geven en de winnaar op tijd te stoppen. Hierdoor kan veel intenser, bijna full contact gevochten worden zonder elkaar te blesseren.

KidsJitsu®Panda’s is het stoerste Brazilian Jiu Jitsu speciaal voor kinderen en sluit perfect aan op o.a. methodes als de Vreedzame School.

Het zelfverdedigings element komt uit het programma Kids Streetdefense®, waarbij een combinatie gevonden is tussen Judo, worstelen, boksen, kickboksen en Brazilian Jiu Jitsu. Kinderen krijgen daardoor een veel completer zelfverdediging programma aangeboden krijgen dan bij traditionele vechtsport verenigingen.

Kom, vanaf 21 augustus 2017, langs voor een gratis en vrijblijvende proefles in de Dojo van Sporthal Parijsch in Culemborg!

kijk voor lestijden het rooster op de site en adres info op deze link, mail naar j.ziermans@odaijini.nl of bel +31(0)6-246 835 97

 

Brazilian Jiu Jitsu voor kinderen in Culemborg Parijsch

KidsJitsu®Panda’s Culemborg Parijsch 2017 flyer voor de start van Brazilian Jiu Jitsu lessen