Brazilian Jiu Jitsu for Kids

KidsJitsu®Panda’s

KidsJitsu®Panda’s is Brazilian Jiu Jitsu voor kids!

Een weerbaarheids- en zelfverdedigingsprogramma gebaseerd op Brazilian Jiu Jitsu en Kids Streetdefense® voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Er is gekozen voor een combinatie tussen Kids Streetdefense® en Brazilian Jiu Jitsu, omdat bij Kids Streetdefense® de nadruk ligt op realistische situaties als omgaan met vreemden en pestgedrag en bij Brazilian Jiu Jitsu de kids leren om zonder te hoeven schoppen of slaan veel meer controle kunnen krijgen over situaties.

Kids Streetdefense® wordt gebaseerd op verschillende vechtsporten zoals boksen, kickboksen, Judo, worstelen en Brazilian Jiu Jitsu, waarbij per situatie gekeken wordt welke specifieke technieken passen bij die situatie.

Brazilian Jiu Jitsu is een variatie op het traditionele Japanse Jiu Jitsu , waarbij meer nadruk gelegd word op het grondgevecht en submissions (een techniek waarbij je de ander laat afkloppen/opgeven, zoals arm-, pols- en enkelklemmen of verwurgingen/chokes).

Brazilian Jiu jitsu wordt dus aangevuld met technieken uit andere vechtsporten en spelenderwijs aangeleerd. We werken met thema’s als omgaan met vreemden, pestgedrag, teamwork, noodsituaties et cetera. Eigenlijk is het naast een zelfverdedigingssport ook een lifeskills programma!